Skip to main content

Skarabor & fördomar

Det är jättelätt att ha fördomar om campare. Att de alltid har likadana overaller och kommer från Skara till exempel. Det är så de känns, camparna. Som bekymmersfria Skara-bor. Det är också jättelätt att killgissa om att det väl inte är så svårt att backa med husvagn som alla säger och att alla campingpappor lever på Flintastek och gamla meriter. Samtidigt finns det ju ingenting som är så värdelöst som att gissa massa saker om andra. Särskilt inte när man har som uppgift att förstå dem. För allvarligt talat, fördomar är inget annat än okunskap och killgissningar är alla misstags heliga moder.Eftersom vår kunskap om campare inte sträckte sig längre än till någon regntung barndomstur till Långe Jan runt 1984 så var projektet ”utveckla ett starkt och särpräglat campingkoncept med målet att fylla campingen och förlänga bokningarnas längd tack” illa ute redan från början. Som tur är var vi de första att erkänna att vi inte riktigt var uppdaterade. Därför gjorde vi det enda rätta. Vi hyrde husvagn, lärde oss backa och bygga förtält och flyttade ut hela byrån till plats 252 på Gustavsvik Camping.

Det visade sig snart att vi haft fel om allt. Att backa med ett litet hus bakom bilen var verkligen skitsvårt. Att göra det när alla tittar på var … ovärdigt. Att montera ihop ett förtält var krävande (tills vi hittade en illustration, tack Google!) och att slutligen få veta av campingvärden att vi parkerat åt fel håll tvärs över två tomter var så typiskt på något sätt att vi släppte allt vi höll på med och vinglade bort till campingrestaurangen.

Några dygn senare hade vi skaffat massor av nya vänner från när och fjärran (ingen från Skara!) Lärt oss från säkra källor vad campare uppskattar med campinglivet och med Gustavsvik, samlat sida upp och sida ner med ovärderlig campingkunskap och börjat utkristallisera något slags koncept. Ett koncept som så småningom skulle komma att bli till kampanjer i både Sverige och Norge och fylla campingen till bredden, förlänga bokningarna, locka Örebroarna ner till Campingens alla nöjen och låta Gustavsvik Camping ta sin unika plats som campingen med massor av kul att göra för hela familjen.